Lancering CME Ether Futures stimuleert instroom

Lancering CME Ether Futures stimuleert instroom institutionele ETH-beleggingen

Crypto asset management firma CoinShares zegt dat het optimisme gegenereerd door de lancering van Ether (ETH) futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) een instroom van institutionele fondsen in de op een na grootste crypto door marktkapitalisatie heeft getriggerd. Ondertussen zette Ethereum onlangs een nieuwe all-time high boven de $ 1.800 mark met sommige marktanalisten die aangeven dat $ 2.000 in het verschiet ligt.

Ether verslaat Bitcoin voor institutionele investeringen deze afgelopen week

Volgens Reuters tonen gegevens van CoinShares meer institutionele investeringen in Ether dan Bitcoin in de afgelopen week. Van de 245 miljoen dollar van grote geldspelers in de cryptofondsen en -producten, ging 80% naar Ether, waardoor de institutionele instroom tot nu toe (vanaf vorige week) op 260 miljoen dollar uitkwam.

Deze belangrijke verschuiving kwam in de aanloop naar de CME’s ETH futures notering op zondag (7 feb. 2021). Ether wordt nu de tweede crypto die een Bitcoin Bank futures contract notering heeft op de grootste futures beurs service in de wereld.

Institutionele ETH-investeringen zijn de afgelopen maanden in opmars geweest, vooral met de Grayscale Ether Trust. Terug in oktober 2020, verzekerde de Trust zich van een rapporteringsbedrijf licentie van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De toenemende honger naar ETH onder institutionele spelers zegt ook dat Grayscale in november 2020 voor meer dan $215 miljoen aan Ether heeft gekocht tegen een premie van 128 procent. Dit was in aanvulling op de 750 miljoen ETH tokens gekocht door de crypto asset management gigant terug in april 2020.

Met Ethereum dat het grootste aandeel nam, bedroeg de institutionele instroom van Bitcoin ongeveer $ 41,9 miljoen in de afgelopen week, volgens CoinShares gegevens. In een reactie op de daling merkte Coinshares beleggingsstrateeg James Butterfill op dat de daling geen indicatie was van winstnemingen door Bitcoin-investeerders met veel geld. In plaats daarvan vermoedde Butterfill dat het huidige sentiment er een is van kopen en vasthouden, waarbij BTC klaar is voor nog meer opwaartse prijsactie.

De voortdurende stroom van investeringen van grote geldspelers in cryptoproducten heeft Grayscale zijn meteoritische stijging in activa onder beheer (AUM) zien handhaven. Vanaf vorige week stond Grayscale’s AUM op $30 miljard.

Bitcoin is nog steeds de enige crypto met een aanzienlijke directe blootstelling van institutionele beleggers. Zoals eerder gemeld door BTCManager, heeft Tesla zich aangesloten bij de groeiende groep bedrijven die BTC toevoegen aan hun balans, met de aankondiging van een investering van $1,5 miljard in Bitcoin.

De reus in de productie van elektronische voertuigen (EV’s) onthulde ook dat het binnenkort Bitcoin zal beginnen te aanvaarden als betaling voor zijn auto’s en dat het niet van plan is om de BTC die het via dit kanaal heeft verworven te liquideren, een waarschijnlijke strategie om zijn deelneming in de grootste crypto met marktkapitalisatie te vergroten.