ETC Groups Bitcoin ETP treffer 49 millioner dollar under forvaltning på to måneder

Etc Group sa onsdag at det sentralt rensede bitcoin-børshandlede produktet (ETP) har akkumulert opptil 49 millioner dollar i eiendeler under forvaltning siden lanseringen 18. juni 2020.

Kontrakten, kjent som Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE), sporer prisen på BTC og er 100% fysisk støttet av cryptocurrency

Det startet handel på Deutsche Börses Xetra elektroniske handelsmarked i juni med en total utgiftsgrad på 2% – et mål på fondets totale kostnad for investoren.

I følge Etc Group, et London-basert selskap i finansielle tjenester, var Btce den mest omsatte ikke-gearede eiendelen på Xetras børshandleresegment i juli, med en volum på over 67 millioner dollar.

„Btce har vært populær blant både erfarne kryptohandlere … i tillegg til å tiltrekke seg et helt nytt fellesskap av investorer som verdsetter de kjente børshandlede og sentralt rensede egenskapene,“ sa Andre Voinea, direktør i Hanetf, i en e-postuttalelse.

Hanetf er en EU-godkjent privat utsteder av børshandlede fond. Btce distribueres og markedsføres på selskapets plattform. Voinea lagt til:

Kaliberet til de autoriserte deltakerne som støtter likviditet i Btce viser hvordan bitcoin har modnet til å bli en betydelig og seriøs institusjonell eiendel. Ved å sentralisere tidligere fragmentert Bitcoin-likviditet på Xetra, bringer vi en tidstestet produktstruktur til en ny aktivaklasse sammen med de samme forskriftsmessige beskyttelsene når det gjelder kjøp av annen børsnotert sikkerhet.

Én Btce tilsvarer 0,001 bitcoin, minus avgifter, sier Etc Group, som tillater innehaveren av hver enhet av derivatet et krav på en spesifikk mengde bitcoin. Eiendelen kan innløses enten i BTC eller i kontanter.

Selskapet opplyser at for hver enhet i ETP, „er det bitcoin lagret i regulert, institusjonell safe“ – identifisert som Bitgo Trust Company. Produkter som disse er nøkkelen til å introdusere detaljhandelsinvestorer som kan være risikovillige for bitcoin.

Comments are closed.