De Russische regering laat haar plan om het gebruik van bitcoin voorlopig te criminaliseren vallen.

De Russische regering heeft haar plannen om het gebruik van bitcoin in het land te criminaliseren laten vallen. De Digital Finance Asset Bill heeft de verwijzingen naar administratieve en strafrechtelijke aansprakelijkheid voor de handel in bitcoin verwijderd.

Volgens het lokale nieuwsafzet Ria Novosti rapport, moet de Digitale Rekening van Financià „le Activa (DFA) voor de tweede keer in het Russische parlement op 21 Juli worden gelezen. De wet heeft verwijzingen naar administratieve en strafrechtelijke aansprakelijkheid voor de handel in bitcoin (BTC) verwijderd. Een derde en laatste lezing zal het als wet vaststellen. Anatoly Aksakov, het hoofd van de commissie financiële markten van het parlement, zei dat „er geen aansprakelijkheid zal zijn in dit wetsvoorstel“.

Het idee om bitcoingebruikers te straffen met boetes en gevangenisstraffen is terzijde geschoven.

Anatoly Aksakov, die de Digital Financial Assets Bill (DFA) sponsort, zei dat er geen aansprakelijkheid zou zijn in dit wetsvoorstel. Hij merkte verder op dat het idee om bitcoin-investeerders te bestraffen met boetes en gevangenisstraffen vooralsnog terzijde is geschoven. „Zij hebben alles verwijderd, is er slechts een verband dat de regelgeving van digitale munt in een andere wet zal worden bepaald,“ hij voegde verder toe. De vroegere versie van de rekening had boetes van tot $7.000 of zeven jaar in gevangenis voor individuen voorgesteld die bitcoin met contant geld kopen. Het was ook van plan om bedrijven te straffen die virtuele valuta’s uitgeven of in werking stellen zonder goedkeuring van de Russische centrale bank, met boetes tot twee miljoen roebel of ongeveer 28.000 dollar.

De voorgestelde wet zou tegen januari 2021 kunnen worden afgedwongen.

Volgens de eerste versie van het wetsvoorstel zouden bedrijven het equivalent van een miljoen roebel (13.900 dollar) en individuen ten minste 200.000 roebel (2800 dollar) moeten betalen „voor overtreding van de regels voor transacties met cryptocurrencies, als ze worden gebruikt als betaling voor goederen of diensten“. Aksakov onthulde dat het herziene wetsontwerp, in zijn huidige vorm, nu kwesties behandelt die te maken hebben met de definitie van digitale financiële activa en eisen stelt voor blokketenoperaties, onder andere. Volgens Aksakov is het wetsvoorstel op 1 januari 2021 in werking getreden.

Comments are closed.