Bitcoin bereikt nieuwe All-time High, BTC-prijs overtreft $19.783

Bitcoin bereikt een recordhoogte in drie jaar tijd in een stijging van 167% die wordt toegeschreven aan de illiquide BTC en stelde onder andere wijzigingen in de regelgeving voor. Dit alles gebeurde ondanks de lage publiciteit.

Bitcoin heeft een nieuwe recordhoogte bereikt drie jaar na de $19.783 piek van december 2017. Volgens Coindesk’s Bitcoin Prijs Index – BPI – per 30 november 2020, handelde Bitcoin boven de $19.900. Dit betekent een stijging van 167% tot nu toe. De cryptocurrency heeft een gestage stijging van de waarde gezien sinds de dip in maart tot minder dan $4000. De ATH verschilt met elke beurs. Op Coinbase bijvoorbeeld, was ATH $19.892, met Gemini en Binance op respectievelijk $19.999 en $19.799.

Illiquide BTC, Voorgestelde voorschriften om te resulteren in Bitcoin New All-time High

Terwijl het ATH van 2017 te wijten was aan de plotselinge belangstelling van investeerders op de Aziatische markt voor cryptocrèmes, kan dit worden toegeschreven aan de toename van het aantal BTC’s dat door investeerders wordt aangehouden. Drie jaar geleden stond de crypto-reus onder publiek toezicht, waarbij sommigen zich afvroegen of het wel nut had buiten de darkweb transacties.

Vandaag is deze piek echter een gevolg van de uitgaven van de centrale banken in een poging om de economische klap van de coronaviruspandemie op te vangen.

Het is ook een gevolg van de toename van de BTC-transacties van beleggers. Sommige beleggers zien Bitcoin nu als een alternatief, en sommigen nemen het op in hun beleggingsportefeuille. Philip Gradwell van Chainalysis merkt op dat deze nieuwe groep beleggers ’steady amounts…and holding it as an investment‘ kopen in plaats van het te verhandelen.

De verandering in de perceptie van het publiek is te wijten aan het feit dat cryptocrèmes veiliger en toegankelijker kunnen worden gemaakt door de regelgevers. Op 22 juli 2020 kondigde één van die regelgevers, The Office of the Comptroller of Currency, aan dat de federale banken cryptocurrencies voor hun klanten konden houden. De betalingsbedrijven Vierkant en PayPal staan nu ook gebruikers toe om geselecteerde cryptocurrencies te kopen en te houden.

Volgens de New York Times, de president van PayPal, zei Dan Schulman in een interview dat de verhuizing het gevolg was van ‚gesprekken met overheidsfunctionarissen en het zien van de dramatische verschuiving naar digitale betalingen als gevolg van de pandemie‘.

Here to Stay?
Interessant is dat de BTC-piek komt op een moment dat de publiciteit, de sociale media en de zoekbelangstelling allemaal opmerkelijk laag zijn.

Niet alle cryptokringen kennen echter hetzelfde niveau van groei. Rivalente Ether laat een daling zien van 58% ten opzichte van het einde van 2017. Litecoin en XRP dalen met 77% en 82% ten opzichte van hun respectievelijke hoogtepunten.

Het valt nog te bezien of de rally van BTC zal doorgaan.