Analyse van de Bitcoin-contante prijs: 08 januari

De waarde van Bitcoin is met $40.000 opnieuw gestegen en zoals verwacht is de waarde van andere cryptos, inclusief de harde vork, Bitcoin Cash [BCH] ook gestegen. Echter, de digitale asset heeft momenteel te maken met een neerwaartse druk omdat de prijs met bijna 7% is gedaald in de afgelopen 24 uur.

Op het moment van schrijven werd BCH verhandeld op $417, terwijl het laagste punt werd genoteerd op $400 volgens de dagkaars.

Bitcoin Cash eendagsgrafiek

De daggrafiek van BCH schetst de groeiende prijs van de cryptokristallen binnen een stijgend kanaal. Het stijgende kanaal heeft verschillende weerstanden doorbroken en heeft ervoor gezorgd dat de prijs van BCH naar een nieuwe hoogte is gestegen met $505.

Aangezien de harde vork van BTC boven de $400 bleef handelen, is het getuige van verkoopdruk, wat een kans zou zijn voor de handelaars om de munt te korten en te winnen tijdens de verkoopdruk.

Redenering

De Relative Strength Index is net onder de overboughtzone gedoken, gezien de uitverkoop tijdens het schrijven. Deze druk zou kunnen zijn veroorzaakt door de Immediate Edge-down-trend die zichtbaar is bij $38k. Deze druk in de BTC-markt zou de prijs verder kunnen drukken.

Terwijl de Awesome Oscillator deze veranderingen in de markt nog niet heeft weerspiegeld. Het toonde op dit moment sterke groene staven die duiden op een sterke aankoop van BCH, maar naarmate de rode dagelijkse kaars vorm krijgt, zal de AO de dalende kooplust en de toegenomen verkoop weerspiegelen.

De trend in de markt bleef echter bullish omdat het 50 voortschrijdend gemiddelde ook ruim onder de prijsstaven bleef. Zelfs als de koers daalt, kan de trend niet in een opwelling omkeren.

Positie

Toegang: $410
Stop-Loss: $422
Take-Profit: $384
Risicobeloning: 2,23

Conclusie

De Bitcoin Cash-markt constateert een dalende waarde van de digitale activa in een bullish markt. Dit zou een korte kans kunnen bieden voor de handelaren om winst te maken voor de volgende steun van $384.